Trohetsed

TROHETSED

 

Jag svär min trohet till konungariket Unixploria och de eviga värderingar som det står för. Vår flagga, konstitution, natur, historia och människor är heliga för mig, liksom den nyfikna Unixplorianska kulturen som finns här men ingen annanstans.


Vi är förenade under vårt kungliga hus men underkastar oss aldrig flyktigt styre. Vetenskap och Gud vägleder oss tillsammans med ödmjuk nyfikenhet. Vi tror på Gud, vi söker sanningen och vi hittar rättfärdighet i en värld som inte har någon.

Vi är stolta över att kalla oss Unixplorianer. Det har alltid och kommer alltid att stå för något helt och konkret, något som är större än summan av dess delar. Världen må ha tappat kompassen, men det har inte vi. Vi fortsätter att utforska riken som ännu inte utforskats när andra går vilse med felaktiga kartor.


Må Gud fortsätta att välsigna konungariket Unixploria och de eviga värderingar som det står för.

VAD BETYDER ALLT DETTA PÅ ETT PERSONLIGT PLAN?

 

Jag vet att Unixploria har en unik kultur som består av en befolkning som hedrar nyfikenhet som det kreativa målet i livet. Jag vet också att jag måste använda vetenskap för att bättre förstå världen runt mig – och min tro för att hjälpa mig, min familj och min nation att navigera genom svåra passager.


Jag tror att alla människor är födda nyfikna; upptäckare och samlare i hjärtat. Jag tror också att frihet och rättvisa är grundläggande mål för alla civiliserade nationer. Kärnvärdena i ett samhälle är inte bara att söka rättvisa och frihet utan att leva ett uppfyllande liv.


Nyfikenhet kommer att hjälpa mig ta de första stegen i mitt utforskande, vilket leder till upptäckter för såväl mig som individ som för vår älskade nation. När jag läser, lyssnar, tittar, reser eller gör saker måste jag alltid tänka på hur min upptäcktsresor kan förbättra vårt rike och därmed bidra med välstånd och rättvisa för vårt land.


Att samla innebär mer än bara att samla in nya saker och nya upplevelser från när och fjärran. Det innebär också en känsla av ordning i en värld som vi fortfarande vet så lite om. Jag kommer att använda mina samlingar för att klassificera världen för att få kunskap; först på ett personlig plan och senare för att främja vetenskapen i vårt rike.


Att vara utforskare, samlare och forskare räcker emellertid inte. Jag vet att jag också kommer att behöva navigera genom ett landskap som kan vara fientligt. Förnuft och känsla räcker inte för att vägleda mig genom allt. Jag behöver något mer, något djupare och allomfattande. Jag behöver Gud. Min kristna tro kommer att föra mig genom resans mest utmanande passager och ge mig en moralisk kompass som hjälper mig på mina resor.


Med tanke på alla de saker som nämns ovan, vet jag att jag måste hedra och skydda konungariket Unixploria och de inneboende värden som det står för.