Mat och dryck

MAT OCH DRYCK


Unixploriansk matkultur hämtar inspiration från såväl det förflutna som det samtida. På många sätt lever vi vid korsningen av kulinariska traditioner.


Vårt skandinaviska arv sätter standarden för det mesta av vår smakpalett, där färska produkter från skogens skafferi och skaldjur är viktiga ingredienser. Vi bidrar till det utmärkta europeiska köket, men vi är alltid originella och skiljer oss från det kontinentala där våra kulinariska rötter återfinns. Vårt historiska och kulturella arv har hämtat smaker från världens alla hörn. De nya ingredienserna har sedan blandats kärleksfullt och anpassats till våra Unixplorianska smaklökar.


Njut av vår läckra mat och dryck, det gör vi!

Click to visit our photo gallery!

Unigastro är en organisation som syftar till att bevara och utveckla det Unixplorianska matarvet. Vi välkomnar kockar som vill lära sig mer om vår matkultur och är villiga att utforska nya sätt att blanda ingredienser som passar de Unixplorianska smaklökarna. Det Unixplorianska köket tar allt som är bäst runt om i världen och gör det till en verkligt unik gastronomisk upplevelse med nationell prägel.


Välkommen till den smakfulla världen av Unixploriansk gastronomi!

En handledning att göra Unixploriansk snaps

1. Köp en flaska hyfsat brännvin. Alkoholhalten bör inte understiga 35%.


2. Häll brännvinet i en glasburk. Burken måste ha ett lock eftersom drycken skall lagras några dagar.


3. Lägg i kryddor som lämpar sig väl för säsongen eller högtiden. Jag använder till exempel dill , citron och ingefära till vår påsksnaps.


4. Låt blandningen mogna medelst lagring i  2-7 dagar beroende på vilka kryddor du använt. Ingefära är exempel på en kydda som kan bli överväldigande om den får ligga i mer än ett dygn.


5. Efter lagring kan du tillsätta en mindre mängd honung eller socker. 2-3 matskedar brukar vara lagom till 0,75 liter brännvin. Blanda väl!


6. Filtrera blandningen genom ett vanligt kaffefilter.


7. Häll snapsen på flaska.


8. Njut ansvarsfullt om du kan!

Drycker


De flesta medborgare i vårt rike är överens om att Unixplorianskt kranvatten är deras primära törstsläckare. Vatten är också basingrediensen för våra nationella stoltheter: Unixplorianskt öl och och vin.

Efterrätter


En god huvudrätt avslutas alltid av en lika god efterrätt. Efterrätten är viktig då den troligtvis är det som gästerna kommer ihåg bäst. En god efterrätt äts därför inte i brådska; den avnjutas utan ljudet av en tickande klocka.

Mat


Att äta betyder inte bara att fylla magen för att överleva; det är en ceremoni bestående av estetik och tradition. Den kulinariska konsten trivs här i Unixploria, tack vare vår oändliga nyfikenhet och längtan efter ett gott liv.